– Lectura îi ajută pe copii să asculte –

Este bine știut faptul că nu poți ajuta un copil să învețe ceva dacă nu îl înveți să asculte și să acorde atenție. De aceea, noi credem că lectura îi ajută pe copii să se concentreze.

Oferindu-le o structură și așteptări clare și coerente referitoare la cum să asculte și să acorde atenție, aşa îi putem ajuta pe copiii noștri. Fără aceste două abilități, copiii nu reușesc să învețe să învețe.

Cititul cu voce tare, zilnic, îi ajută pe copiii noștri să învețe să asculte. E de ajuns să începem cu un minut pe zi și să adăugăm constant câte un minut în fiecare zi, până când vom ajunge la 30 de minute de citit și ascultat activ.

Fiecare copil are propriul stil de învățare și, pentru a-i ajuta, ar trebui să le înțelegem nevoile și să ne adaptăm abordarea pedagogică în funcție de acestea. Așadar, în situația în care copilul preferă să meargă de jur împrejurul camerei în timp ce citim, ar trebui să continuăm lectura în acest fel. El sau ea pot avea un stil de învățare în care mișcarea este importantă. De fapt, știm cu toții că mulți copii și chiar adulți sunt capabili să se miște și să asculte, în același timp.