– QUESTFIELD încurajează înscrierea timpurie la grădiniță –

Care este vârsta potrivită de începere a grădiniţei? Oare nu va fi obositor pentru copilul meu? Nu este mai important pentru copii să petreacă cât de mult timp posibil alături de părinţi până la o anumită vâstă? Va plânge foarte tare când îl voi lăsa la grădiniţă?

Acestea sunt toate întrebări care trec prin mintea oricărui părinte cu copii mici, îngreunând uneori procesul prin care decid ce e bine la un anumit moment dat pentru copilul lor. Soluţia variază bineînţeles de la caz la caz, dar haideţi să spunem doar că părinţii subestimează uneori potenţialul şi energia copiilor. Părinţii îşi spun uneori în gând: “Săracul meu copil, e aşa de mic”, “are nevoie de mine tot timpul”, “nu vreau să plângă sau să rămână traumatizat”, etc.

Înainte de toate, am vrea să subliniem faptul că majoritatea copiilor au un potenţial enorm, o energie debordantă şi abilităţi de învăţare infinite … dar se plictisesc foarte repede!

Ca urmare, atunci când sunt expuşi unui mediu educaţional bine structurat care se schimbă constant şi îi provoacă frecvent, sub supravegherea unor profesori specializaţi, copiii înfloresc pur şi simplu şi învaţă într-un ritm mult mai alert. Nu numai că fac progrese mari la nivel academic, dar apartenenţa la un grup social cu reguli bine definite le stimulează dezvoltarea din punct de vedere personal, social şi emoţional, ajutându-i pe termen lung să iniţieze şi menţină relaţii autentice cu cei in jur.