Ușa întredeschisă

Să începem firesc cu…: SFÂRȘITUL!

Ca să știu cum să îmi declin pașii următori, îmi stabilesc unde vreau să ajung: “If you don’t know where you are going, any road will get you there”. Lewis Carroll

Sau în traducerea mea mundană: dacă eziți între o multitudine de drumuri, atunci poți fii sigur că nu vei ajunge nicăieri. Așa că m-am decis să îmi conturez drumul și, prin urmare, profilul auditoriului: părinți, profesori și novici în ale profesoratului. De ce așa de mulți? Pentru că mi se pare important să gândim integrat și să știm unii de alții. De ce așa de puțini? Pentru că sfera educației, pentru cei mai mulți dintre noi nu se traduce încă, din păcate, decât printr-un interes direct. Dar lucrurile încep să se schimbe. Au început deja.

Englezul are o vorbă: „Learning works best in meaningful contexts.” Deci, cred că e important să creăm acele contexte semnificative, care să dea și să genereze sens sau să „împingă o ușă întredeschisă” către schimbare, cum spune Marian Staș. De unde și rolul, sper, al acestui blog.

„Ușa întredeschisă” arată această nevoie de elemente coagulante care să submineze, să irumpă înăuntru sistemului, să împingă lucrurile înainte către schimbare. Schimbarea în educație.